De spelers en de hele staf van Lokeren en Westerlo hebben samen op het veld gerouwd om Gregory Mertens. Het was een bijzonder pakkend moment toen "You'll never walk alone" weerklonk en verschillende spelers van Lokeren konden hun tranen niet bedwingen. De Lokeren-spelers droegen allemaal een shirt met "4 Greg" op voor de aftrap.

KVC Westerlo-Lokeren : 4-3

Een eerste goal van Koffi werd nog afgekeurd, maar Molenberghs, Apau en Aoulad zorgden voor een 3-0 ruststand. In de tweede helft scoorden Dessers en Overmeire de aansluiting. Nadien diepte Koffi de kloof weer uit. Abdurahimi maakte de laatste goal van de wedstrijd, voordat hij nog op de lat trapte.

Harm van Veldhoven kon voor deze wedstrijd niet rekenen op de geblesseerden Maertens, Lecomte, Annys, Gounongbe en Van Langendonck. Jens Cools was geschorst, terwijl Arno Verschueren met de nationale U18 een tornooi voorbereidt. KVC Westerlo koos voor een nieuwe 3-5-2 opstelling. Cordier nam plaats onder de lat en Molenberghs kwam centraal op het middenveld. Schouterden zakte een rijtje. Bij Lokeren ontbraken Persoons en Remacle in de selectie.

Voordat de wedstrijd van start gaat weerklinkt er handgeklap en you'll never walk alone in 't Kuipje ter eerbetuiging voor Gregory Mertens. In de vierde minuut van de eerste helft herhaalt dat handgeklap zich.

In de twintigste minuut schildert Schouterden een vrije trap op het hoofd van Koffi, maar zijn goal wordt afgekeurd wegens een duwfout van de Ivoriaan. Enkele minuten later is het toch raak. Schouterden en Aoulad spelen een corner kort uit. Schouterden legt terug tot bij Molenberghs. Zijn lage schuiver glipt onder Verhulst door, 1-0.

Nog eens enkele minuten later legt Aoulad knap een balletje af voor de oprukkende Apau. Die komt naar binnen en trapt met zijn linker de bal laag in de verste hoek, 2-0. Een nieuwe kortgenomen corner belandt bij Aoulad die De Pauw in de wind zet. De voorzet van Aoulad wijkt af op Ngolok en belandt in het doel, 3-0. Koffi krijgt net voor rust nog een reuzekans, maar hij struikelt met een verdediger in zijn rug.

Lokeren komt gretig uit de kleedkamer en voert de druk op. Nill De Pauw dribbelt langs Godeau en brengt de bal laag voor. Invaller Dessers trapt aan de tweede paal binnen, 3-1. Tien minuten later heeft Overmeire een vrije schietkans. Zijn laag schot wijkt af op Ruyssen en ook dit misleidend schot belandt in doel, 3-2.

De Waaslander knokken zich terug in de wedstrijd, maar een knappe aanval van Westerlo zorgt voor 4-2. Schouterden brengt laag voor naar Kevin Koffi, die de bal beheerst aan de eerste paal binnen trapt. Net als Westerlo het spel weer in handen begint te nemen is het Lokeren dat weer een aansluitingstreffer kan scoren. Een indraaier van Abdurahimi waait voorbij alles en iedereen in doel, 4-3. Lokeren komt nog bijna langszij wanneer Abdurahimi een botsende bal in één tijd op de slof neemt. Het schot spat uiteen op de lat.

De Kemphanen speelden een goede wedstrijd tegen Lokeren, dat in zeer emotionele omstandigheden moest voetballen. Vele Kemphanen presteerden op niveau en ook Lokeren deed zijn duit in het zakje. Dit resulteerde in een spektakelrijke wedstrijd. Maar dit alles zal slechts een voetnoot zijn bij het pakkende eerbetoon aan Gregory Mertens, waar deze wedstrijd toch vooral om draaide. Alle lof aan beide supportersgroepen. Rust in vrede Gregory.

KVC Westerlo: Cordier, Apau, Ruyssen, Schuermans, Godeau (74' Mustoe), Schouterden, Geudens, Molenberghs, Aoulad (81' Rommens), Diagne (90' MacDonald), Koffi.

KSC Lokeren OV: Verhulst, Odoi, Ingason, Maric, Melnjak (78' Arthur Henrique), Overmeire, Ngolok (55' Dessers), Vanaken, De Pauw, Patosi (31' Abdurahimi), Leye.

Doelpunten: 25' Molenberghs (1-0), 29' Apau (2-0), 34' Aoulad (3-0), 72' Koffi (4-2); 57' Dessers (3-1), 65' Overmeire (3-2), 77' Abdurahimi (4-3)

Gele kaarten: Apau; Vanaken, Overmeire.  (kvc)